Merit Kokkonen palkittiin Mysteeri Kuopion lahjakortilla Music Against Drugs Säpinää -kilpailussa 6.11.2015

IMG_1563
Merit Kokkonen palkittiin Music Against Drugs Säpinää -kilpailussa Mysteeri Kuopion lahjakortilla.

 

Merit Kokkonen on kuopiolainen nuori, joka toimii aktiivisesti monenlaisessa harrastustoiminnassa. Vapaa-ajallaan Merit osallistuu muun muassa kuorotoimintaan, toimii erilaisissa ohjaustehtävissä ja tukioppilaana. Merit valittiin Kuopion Music Against Drugs Säpinää -kilpailun voittajaksi 6.11.2015. Palkinnoksi kilpailusta Merit sai Mysteeri Kuopion lahjakortin, jonka myötä hän pääsee kavereidensa kanssa kokeilemaan, miten ripeästi mysteerit ratkeavat Room Escape -seikkailussa.

Music Against Drugs Säpinää -kilpailun voiton kunniaksi esitimme Meritille kysymyksiä, ja pyysimme häntä kertomaan hieman fiiliksistään ja taustastaan aktiivisena nuorena.

 

Kerro vapaasti itsestäsi.

”Hei olen Merit Kokkonen. Olen 15-vuotias eli käyn yhdeksännettä luokkaa. Lempiaineitani koulussa ovat musiikki, kotitalous ja matikka. Koulussa olen mukana oppilaskunnassa, liikkuvassa-koulussa ja olen tukioppilas. Minä harrastan kuoroa, olen Pilotti-kerhon ohjaaja ja vertaisohjaaja nuorisotaloilla. Olin viime viikolla mukana myös kansainvälisellä leirillä, jossa oli mukana Italialaisia, Slovenialaisia ja Irlantilaisia. Minä pidän eniten elämässäni kavereistani,
perheestäni ja laulaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Olen nimittäin jo pitkään halunnut olla laulaja.”

 

Milloin ja missä tilanteessa kuulit, että sinut on ilmoitettu mukaan Säpinää-kilpailuun? Miltä tämä sinusta tuntui/millaisia fiiliksiä heräsi?

”Tiesin asiasta jo siinä vaiheessa, kun minua oltiin ilmoittamassa mukaan. Olen ollut alusta asti todella innoissani Säpinää-kilpailusta, ja hyvillä mielin lähdin siihen mukaan.”

 

Minkä asioiden uskot olevan syynä siihen, että juuri sinut ilmoitettiin kisaan mukaan?

”Luulisin, että minut ilmoitettiin mukaan aktiivisuuteni takia, olen koko ajan jossain kun on niin paljon harrastuksia.”

 

Miten kannustaisit muita nuoria mukaan erilaiseen harrastustoimintaan?

”Tosi moni nuori varmaan luulee, että harrastuksista ei ole hyötyä, mutta asiahan ei ole niin. Harrastukset tuovat paljon iloa, uusia kokemuksia ja kavereita elämääsi!”

 

Mitä erilaiseen harrastustoimintaan osallistuminen voi mielestäsi nuorelle antaa?

”Hyviä kavereita, uusia kokemuksia ja paljon muuta. Minulle esimerkiksi kuoro on tuonut todella hyviä ystäviä ja aina kun menen kuoroharjoituksistani kotiin, niin olen tosi onnellinen ja muutenkin hyvällä tuulella. Sitten taas tukioppilas toiminta, vertaisohjaajana oleminen ja Pilotti-kerhon ohjaus on jotain aivan uskomatonta. Siinä täytyy oikeasti heittäytyä, kun vedät jotain peliä, että saat muutkin lähtemään siihen mukaan. Ja se kun onnistut siinä, että kaikki lähtee mukaan. Sinulle tulee niin onnistunut olo ja saat olla ylpeä itsestäsi, se on jotain niin ihanaa!”

 

Miten Music Against Drugs ry:n toiminta on näkynyt viime viikkojen aikana Kuopion alueella?

”Ainakin nuorisotalot ja koulut ovat olleet täynnä Music Against Drugs julisteita. Meidän koulussa on ollut myös aiheeseen liittyviä aamunavauksia ja tukioppilaat ovat järjestäneet kaikenlaisia pelejä.”

 

Mitä Music Against Drugs tuo järjestönä mieleesi?

”Music Against Drugs järjestö on omasta mielestäni todella kannustava nuoria kohtaan. Verkkosivut ainakin antavat sellaisen kuvan.”

 

Onnea vielä kerran voittajalle!