INK-TIIMI ON TÄYNNÄ ERILAISIA MAHDOLLISUUKSIA

Kevät on saapunut, kuten myös Music Against Drugs ry:n uudet Ink-tiimiläiset! Music Against Drugs on saanut kevään Ink-tiimijaksolle jälleen paljon lahjakkaita nuoria, joiden yhteen hiileen puhaltaminen on jo itsessään taidetta. Kuten sanottu, yhdistys toimii mahdollistajana nuorten haaveille ja toiveille. Olipa nuoren unelmana harjoittaa valokuvausta, mieleisellä instrumentilla soittamista tai oman videopelin tekemistä, siihen tarjotaan mahdollisuus ja annetaan tarvittavat välineet lainaksi. Ja mikä parasta, rohkaisusta itsesi toteuttamiseen ei täällä ole puutetta! 

Kevään tiimijakso starttasi tammi-helmikuun vaihteessa. Ei mennyt kauaa, kun jokainen nuori löysi paikkansa itselleen mielekkäästä tiimistä. Tiimejä muodostui kolme: bändi-, peli- sekä media- ja viestintätiimi. Nuoret ovat päässeet ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan projektejaan sekä ohjaamaan vuorollaan erilaisia viikko-ohjelmia. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tiimityöskentely ja muu toiminta tapahtuu vielä kevään tiimin osalta verkkovälitteisesti Google Meet- toimintaympäristön kautta. Tiimiläiset ovat osoittaneet kuitenkin kerta toisensa jälkeen, etteivät etäyhteydet ole este ryhmäytymiselle ja yhteiselle tekemiselle. 

Yhdistyksen tavoite on edistää nuorten terveyttä, hyvinvointia sekä vahvistaa heidän osallisuuttaan. Nuoria pyritään ohjaamaan itsenäiseen ideointiin heidän mielestään tärkeistä teemoista ja aiheista. Millaisiin asioihin he tahtovat vaikuttaa? Miten he voivat vaikuttaa? Tänä keväänä Ink-tiimin ja yhdistyksen Digi-Ink-toiminnan nuoret kehittävät yhdessä kampanjaa, joka kulkee nimellä Mielellä Messiin! Kyseinen kampanja on poikinut paljon toteutustapoja, muun muassa sosiaalisessa mediassa suoritettavan haasteen, podcast-jakson sekä valokuvanäyttelyn. Luvassa on myös Jyväskylän Music Against Drugs – iltatapahtuma 29.4. Veturitalleilla, jossa kampanja saa osakseen huomiota nuorten järjestämillä aktiviteeteilla. 

Mielellä messiin!  – kampanjan suunnitteluun osallistuneet nuoret tahtovat kampanjan myötä kertoa, että mielenterveydenongelmat eivät peräänkuuluta mahdollisuuksien eväämistä tai musteleiman hieromista otsalle. Kampanja puhuu nimenomaan mielenterveysongelmien neutralisoimisen puolesta. On tärkeää muistaa, että jokaisella on käynnissä oma taistelunsa, josta muut eivät tiedä. Sen vuoksi olisi inhimillistä vähintäänkin varoa mitätöimästä muiden ongelmia ja enemmin kertoa, ettei kukaan ole yksin ajatustensa kanssa. 

Yli 13-vuotiaille nuorille suunnattu Music Against Drugs -iltatapahtuma Veturitalleilla 29.4.! Tulethan mukaan! Lisätietoa tästä linkistä.

Eve Immonen

Kirjoittaja on kevään 2022 Ink-tiimin tiimiharjoittelija.
Kuvassa Ink-tiimin valmentaja Miia, kevään tiimiharjoittelijat Matti ja Mauno sekä valmentaja Topi. Kuvan otti Inka Pasanen Ink-tiimistä.