Kevään 2020 yhteiskunnallisen markkinoinnin tiimiMoi!
Olen Nadia, terveyskasvatuksen opiskelija ja tuleva terkkaope. Music Against Drugs ry:lle hain harjoitteluun siksi, että täällä pääsen treenaamaan ohjaustaitojani ja samalla tutustumaan järjestötoimintaan. Yhteiskunnallisen markkinoinnin tiimi houkutteli minua kahdesta syystä. Toisaalta toiminta perustuu teoriapohjalle, jossa pääsen hyödyntämään omaa koulutustaustaani. Toisaalta taas minulla on herännyt kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja tämä onkin hyvä tilaisuus saada kurkistus myös siihen maailmaan. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa päästä työskentelemään nuorten hyvinvointia ja osallisuutta edistävän toiminnan parissa.


Tykkään:
– pyöräillä menemään
– kahvitella kamujen kanssa
löytää helmiä Yle Areenan tarjonnasta

En tykkää:
– ananaksesta pizzassani
– liian lyhyistä yöunista
– epämukavista vaatteistaMoikka!
Mä oon Venla, 19-vuotias jyväskyläläistynyt savolaistyttö. Muutin puoli vuotta sitten Jyväskylään jatkamaan matkailualan toista vuotta ja suunnitelmissa olisikin valmistua joulun aikoihin. Tämän jälkeen tarkoitus olisi lähteä opiskelemaan jotain, jossa pääsen auttamaan nuoria.

Mun mielenkiinto MAD:ia kohtaan heräsi, kun tajusin, että matkailualan työssäoppien ei tarvitse sijoittua vain hotelleihin, vaan voin tehdä mm. markkinointiviestintää MAD:illa ja samalla tutustua minua kiinnostavaan aiheeseen: nuorten auttamiseen!


Tykkään:
– omista koirista
– lepäämisestä
– hyvästä ruoasta

En tykkää:
– välinpitämättömyydestä
– erilaisten papereiden äänistä!
– kiireestä

YMA-tiimin toiminta

Pieni tiimi, suuret tavoitteet! Tänä keväänä yhteiskunnallisen markkinoinnin tiimin tavoitteena on edistää nuorten osallistumista ohjattuun harrastustoimintaan. Kampanjan idea lähti tiimin jäsenten halusta päästä tekemään hommia yhdessä nuorten kanssa ja päästä vaikuttamaan positiivisesti nuorten elämään. 

Taustakartoituksen avulla selvisi, että nuorten harrastusaktiivisuus notkahtaa usein 14 ikävuoden paikkeilla. Tässä iässä on juuri siirrytty yläkoulun puolelle ja elämässä tapahtuu monia suuria mullistuksia. Iso osa nuorista ei myöskään tiedä, mitä kaikkia harrastusmahdollisuuksia omalla asuinalueella on tarjota. Miksi sitten kiinnostus edistää juuri ohjattuun vapaa-ajan toimintaan osallistumista? Noh, koska on tutkittu, että ohjattu vapaa-ajan toiminta muun muassa suojaa päihteiden käytöltä, auttaa kehittämään nuorten sosiaalisia taitoja, tukee mielenterveyttä ja voi jopa ehkäistä syrjäytymistä. Tässä on meidän tiimin mielestä syitä kerrakseen kääriä hihat ja alkaa hommiin!

Tiimin työskentely onkin lähtenyt hyvin liikkeelle ja ensimmäisten viikkojen agendalla on ollut ongelman tarkentaminen ja tiedonkeruun suunnittelu. Nyt kampanja on siinä vaiheessa, että pääsemme osallistamaan ensimmäistä kertaa kohderyhmää, eli jyväskyläläisiä nuoria kampanjan suunnitteluun. Olemmekin tehneet Gradiassa opiskeleville nuorille kyselyn, jonka avulla keräämme tietoa muun muassa harrastusaktiivisuudesta ja toiminnan kehittämismahdollisuuksista. Tämän tiedon avulla pyrimme sitten ohjaamaan kampanjan toteutusta niin, että se hyödyttäisi nuoria. 

Kevät jatkuukin kampanjan suunnittelulla ja luvassa on mahtavaa sisältöä harrastustoiminnasta kiinnostuneille nuorille, eli ehkä myös just sulle. Muista siis seurata Music Against Drugs ry:n eri kanavia (Facebook, Instagram, nettisivut), jotta pysyt kärryillä mitä meidän tiimi lähtee seuraavaksi puuhailemaan sun pään menoksi :).

Nadia ja Venla