Kokemukseni koronasta: Joko tämä on jo ohi?

”Kun korona alkoi, tuntui, ettei tämä voi olla totta. Luojan kiitos, sain olla mukana yhdessä teatteriprojektissa loppuun asti. Tietysti korona pilasi meidän karonkan, jota ei koskaan saatu. Kesäksi en viitsinyt lähteä mukaan uuteen teatteri projektiin ja halusinkin luopua tästä teatteriryhmästä. Tottakai tilanne mietitytti, mutta alkuun ei osannut pelätä asiaa tai liiaksi miettiä. Lähinnä vain eli toivossa.”

Onko oma elämä muuttunut koronan myötä?
Kysymys, joka tulee vastaan missä milloinkin. Jos multa kysytään – niin kuin kysytäänkin – niin ei ja kyllä.

Miksi ei? No, näin pitkäaikaistyöttömänä oon tottunut olemaan kotona ja itsekseen.

Mutta myös kyllä. Harrastukset ovat loppuneet tai olen joutunut keksimään uusia juttuja tilalle. Myös vapaaehtoistyöt väheni ja festarit oli heti ensimmäisenä poissa. Se pisti todella syvälle sisimpään. Onneksi sain vielä harrastaa lähelle loppuvuotta vesijuoksua uimahallissa, mutta sekin lähti melko nopeaa omasta arjesta pois.

Mikä uutena asiana sitten on tullut, on maskien käyttö ja myös koronatestit, sekä toden teolla miettiminen turvaväleistä ja ekstramäärä käsidesiä ja käsien pesua.

En tosiaan koe, että elämäni tai mielenterveys olisi muuttunut paljoakaan suuntaan tai toiseen. Mutta olen huomannut kuinka tärkeäksi ystävät ja kaverit ovat tulleet.
Olen ollut yksinäinen aika ajoin – enemmän ja vähemmän nuoruudesta lähtien. Joten sekään ei ole muuttunut suuntaan tai toiseen, toki korostunut, kun on huomannut, että ihmisten näkeminen on hankalampaa.

Loppua kohden olen ollut vihainen tälle koronalle, pettynyt ihmisiin ja ikävöinyt tärkeitä asioita, kuten vesijuoksua uimahallissa, teatteria lavalla/katsomossa, vapaaehtoistöitä, festareita ja ihmisiä.

Kaipaan normaalia elämää ilman koronaa ja pohdin, voiko sitä enää tullakaan takaisin?

Mikä on ollut positiivista?
Oma ajatus on, että se, kuinka on pitänyt ottaa toisia huomioon, on yksi positiivisista ja tärkeistä jutuista. Huumori on auttanut myös todella pitkälle. Ja viestittely ihmisten kanssa. Olen ollut iloinen, että olen saanut tehdä vähäisiä työmääriä, vaikka se on ollut todella vaikeaa. Myös vessapaperit riittävät, mikään ei lopu.

Vaikka aika ajoin on ollut epätoivoinen olo, niin jostain syystä oma asenne on ollut se, että kyllä me tämä voitetaan YHDESSÄ.
Pinkku

Seuraa Pinkun ja muiden Digi-Ink -toimintaan osallistuneiden nuorten #himmennäkorona -streamia yhdistyksen twitch-kanavassa (https://twitch.tv/orangecassette). Streampäivät 12.5. / 20.5. / 27.5. / 3.6. klo 17.00-19.00