Ohjaustiimin eli “Ohjustiimin” kevät


Ink-tiimin ohjaustiimin perustehtäviin kuuluu muun muassa viikottaisten aktiviteettien suunnittelu, kuten aamustarttien suunnittelu ja ohjaaminen, tauko-ohjelman vetäminen sekä yhteisöllisen liikunnan järjestäminen. Tänä keväänä me tiimi 8:n ohjaustiimissä eli tuttavallisemmin Ohjustiimissä olemme myös usein esitelleet toimiston tiloja ja Ink-tiimin toimintaa vierailijoille. Mukaan on mahtunut kuitenkin myös hieman isompia projekteja.


Ink-tiimin omat teemapäivät

Olemme tänä keväänä järjestäneet kaksi teemapäivää koko Ink-porukalle. Ensimmäiseen teemapäivään, pyjamabileisiin, saivat kaikki tiimit suunnitella oman ohjelmansa. Idea sai alkunsa tiimijakson alussa järjestetystä tiimileiristä, jonne tiimit olivat saaneet järjestää omaa ohjelmaa. Kaikki eivät kuitenkaan päässeet osallistumaan leirille, joten halusimme tarjota myös heille mahdollisuuden vastaavaan kokemukseen yhdessä tekemiseen keskittyvän teemapäivän avulla. Toinen teemapäivä pidettiin vappuaattona. Ink-tiimi jaettiin kahteen joukkueeseen: Kesään ja Talveen. Joukkueiden tehtävänä oli mitellä toisiaan vastaan erilaisia taitoja vaativissa tehtävissä. Idea ei ollut tuulesta temmattu, sillä muun muassa Suomessa järjestettiin vapun aikaan turnajaisia, joissa kesä ja talvi taistelivat toisiaan vastaan.


Pinnalle-kampanjan toiminnallinen tuokio

YMA-tiimin toteuttaman nuorten syrjäytymistä käsittelevän Pinnalle-kampanjan tekemiseen pääsimme osallistumaan suunnittelemalla toiminnallisen tuokion, jonka tavoitteena oli kerätä nuorten ajatuksia syrjäytymisestä. Toiminnallinen tuokio sisälsi ohjattua keskustelua itse tekemiemme menetelmäkorttien avulla, jonka jälkeen nuoret saivat askarrella unelmakarttoja kysymyksen: “Miten nuorten syrjäytymistä voitaisiin ehkäistä?” pohjalta. Ohjasimme tuokion kokonaisuudessaan Nuorten taidetyöpajalla. Unelmakarttojen askarteluun pääsivät osallistumaan myös muut Ink-tiimiläiset sekä YMA-tiimin toimesta Jyväskylän Lyseon lukiolaiset. Valmiit kartat olivat esillä veturitalleilla järjestetyssä seminaarissa.


Yksinäisyydestä yhteiseksi

Toinen projekti vei meidät keskustan nuorisotilalle Bostarille. Siellä osallistuimme Homies Youth Workin alulle laittamaan Yksinäisyydestä yhteiseksi -tapahtumaan. Jalostimme unelmakartta-askartelutuokion ideasta yhteisöllisen unelmakarttaseinän, johon sai vapaan ilmaisun keinoin kertoa ajatuksiaan yksinäisyyden herättämistä ajatuksista sekä siitä, miten yksinäisyyttä voitaisiin vähentää.


Valmiuksia tulevaisuuden suunnitelmiin

Ohjaustiimi on ideoinnin ja tiimityöskentelytaitojen harjoittamisen lisäksi opettanut pohtimaan aktiviteettien suunnittelua myös syvällisemmin, esimerkiksi vastaamalla kysymyksiin “Mitä tavoitteita toiminnalla on?” ja “Miksi asioita tehdään niin kuin tehdään?”. Tämä on antanut hyviä valmiuksia tulevaisuuteen etenkin ohjaustyöstä ja nuorisoalasta kiinnostuneelle.Noora Rautiainen
Kirjoittaja on hiljattain valmistunut medianomi, joka on Ink-tiimijakson aikana kiinnostunut nuoriso- ja järjestötyöstä.


Haluatko sinä toimia osana Ink-tiimin ohjaus- ja tapahtumatiimiä, saada kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja oppia ryhmänohjaustaitoja? Lue lisää tiimiharjoittelusta ja jätä hakemus täältä.