Pelimuseovisiitti Tampereella

Päivämme Ink-tiimillä alkoi bussimatkalla kohti Tampereen matkahuoltoa, josta sitten patikoimme Suomen pelimuseolle Tampereelle. Päivän aikana ehdimme tutustua Suomen pelimuseoon ja samassa yhteydessä oli myös mahdollisuus käydä tutustumassa Suomen jääkiekkomuseoon sekä Tampereen luonnontieteelliseen museoon. Päivä Pelimuseossa oli hyvin antoisa, hauska, ratkiriemukas.

Emotiaalinen päivä ainakin omalta osaltani, koska museossa oli pelaajien paitoja, kuvia ja saavutuksia, joita pienempänä ihailin. Pelimuseo oli päivän pääteemana, mutta jääkiekkomuseosta jäi kylläkin enemmän mieleen omalta osaltani. Reissun tarkoitus oli lisätä tietoa vanhoista peleistä ja niiden toimintatavoista. Museossa olisi voinut viettää vielä paljon enemmänkin aikaa, mutta meidän aikataulu ei antanut periksi. Pelimuseosta sain hyviä kuvia, vaikka suurin osa tulikin napsittua Jääkiekkomuseon puolelta. Pelimuseon puolelta parhaiten mieleen jäivät seinä täynnä vanhoja pelikonsoleita ja Jääkiekkomuseon puolelta Jari Kurrin ja Teemu Selänteen pelipaidat sekä kameran objektiiviin kiinni jäänyt kiekko.

Yleisesti ottaen päivä oli hyvin mukava ja mielenkiintoinen, koska se poikkesi tavallisesta työpäivästä ja pääsi vähän rentoutumaan töistä. Kun vihdoin palasimme takaisin Jyväskylään ja kotiin, ei illalla mennyt kauaa, kun sai unen päästä kiinni.

Kirjoittanut: Kalle Virtanen, Ink-tiimi
Kuva: Joni Koivuranta, Ink-tiimi