PeliproggisPikkasen jännitti eka päivä Music Against Drugs ry:ssä, kun en ollut yhtään varma millaista hommaa tiimi oli väsänny jo aiemmin. Kun itse aloitin tiimijakson, tiesin, että muut olivat työskennelleet yhdessä jo pari viikkoa. Toivoin, että minulle löytyisi jotain mitä voisin tehdä ja jotain missä minusta olisi hyötyä. Pelikokemustahan minulta löytyi vaikka muille jakaa, mutta itse pelien tekemisestä minulla oli kokemusta pyöreät 0%.

Ensimmäinen viikkoni meni enimmäkseen käytäntöjen opettelussa, tiimiohjaajien avustuksella. Olin hieman helpottunut, että pelitiimiin oli liittynyt toinenkin uusi jäsen samaa aikaa minun kanssani. En siis ollut ainoa, joka oli täysin ulalla nykyisestä projektista. Myöhemmin sain tietää, että tämä toinen tyyppi ei ollutkaan täysin tuntematon, vaan olin pleikkarilla pelannut hänen kanssaan jo tovin. Aika hauska yhteensattuma, että aloitettiin samaan aikaan, ilman että etukäteen tästä tiedettiin.

Toisella viikolla aloitimme koodauksen alkeet Topin kanssa. Hän oli entinen Ink-tiimiläinen. Hän tuli opettamaan meille koodauksen alkeita Unity pelimoottoria käyttäen. Homma kesti kaksi päivää, jonka jälkeen kaikilla oli pieni käsitys koodauksesta ja vähän ideaa halusiko jatkaa koodauksen puolesta itse peliprojektin parissa. Huomasin, että pari tiimikaveriani olivat innostuneita koodauksesta, omasta mielestäni koodaus oli aivan kamalaa ”ei enää koskaan” -tyyppistä kauheutta.

Seuraavaksi pidimme tiimin ja tiimiohjaajan kanssa pientä miittiä peliprojektiin liittyen. Mietimme hieman peli-ideaa, jaoimme rooleja, kuka tekisi mitäkin projektissa ja hieman aikataulustakin taisi olla puhetta. Miika ja Kari halusivat koodata, Toni ja Miro tekisivät graffoja ja minä ja Jalmari olisimme vastuussa pelin käsikirjoituksesta.

Virallisesti projektin ensimmäiset työviikkomme pelin parissa alkoivat Unityn harjoittelemisella ja tutustumisella eri tutoriaaleihin sekä siihen, miten eri mekaaniikat toimivat. Graffa-artistit myös tutustuivat omiin ohjelmiinsa, suunnittelivat pelihahmoja ja ensimmäiset pikseligrafiikat tulivat ulos. Minä ja Jalmari räpelsimme pelin tarinan kanssa ja ideoimme pienen alun pelillemme. Seuraavat viikot menivät miltei samallailla, koodarit koodasivat, artistit tekivät pelihahmoja ja peliympäristöä ja minä ja Jalmari kehitimme tarinaa eteenpäin.

Pari viikkoa toimistolla työskentelyn jälkeen jouduimme valitettavasti jättämään toimistotilat koronakriisin vuoksi. Päivä, jona kaikki saimme tietää, että kyseinen päivä olisi viimeinen toimistolla ja että tästä eteenpäin työskentelisimme etänä kotoa käsin, oli hieman haikea. Omasta (ja varmasti muidenkin) mielestäni toimistolla oli ollut aivan mahtavaa työskennellä ja oli kurjaa jättää sitä taakse, mutta ymmärsimme silti, että näin olisi parasta meidän ja muiden terveytemme kannalta. Epätietoisuus myös siitä, pääsisimmekö enää toimistolle takaisin, lisäsi epävarmuutta. Myöhemmin saimme tietää, että meidän loppujakso pidettäisiin kokonaan etänä. En voi sanoa muiden tiimien puolesta, mutta meidän tiimiimme etätyöskentely ei juuri vaikuttanut. Jokainen meistä teki hommia omilla koneillaan ja pidimme toisiimme yhteyttä mm. Discordilla ja Slackillä.


Tässä vielä seuraavaksi hieman itse pelikehityksestä:

  • NPC-hahmojen ja tekstuureiden tekoa  • Tässä kuvassa väsäillään pelimaailmaa:

  • Taistelumekaniikka saattaa joillekkin näyttää tutulta…

  • Tässä vielä pieni sneak peak loppuvastuksen pelitilan matskuista:

Peli julkaistaan perjantaina 15.5.2020.

Pelin voit ladata Windows-koneellesi tästä linkistä.

Kirjoittanut: Ville Riikonen, pelitiimi