Pelitiimissä kehitetään visuaalista novellia

Hei kaikille!
Olemme tämän syksyn Inkin-tiimijakson pelitiimi. Suunnittelemme ja tuotamme erilaisia peliaiheisia projekteja. Osallistumme kaikki Music Against Drugs ry:n järjestötoimintaan. Saamme toteuttaa erilaisia hyvinvointi- ja peliteemaisia tehtäviä ja opetella tiimityöskentelyä, projekti-työntekoa.
Seuraavaksi esittelemme tiimin jäsenet. Kaikille esitettiin seuraavat kysymykset:

  1. Esittely: Kuka olet? Harrastuksia/ mielenkiinnon kohteita?
  2. Pelaaminen: mitä pelejä/ miten pelaat?
  3. Miksi päätit lähteä mukaan ink-tiimi toimintaan?
  4. Omat kokemukset tiimin toiminnasta?
  5. Mitä olet jo päässyt tekemään tai oppimaan tiimin toiminnassa?
Syksyn 2020 Ink-tiimiläinen Milka.

Milka
Hei, olen Milka 26v kotoisin Jyväskylästä. Intohimoni ja harrastukseni on kaikenlainen pelaaminen, niin digitaalisesti kuin lautapelienkin muodossa. Lempi pelejä on monia ja monen tyylisiä, kuten World of Warcraft, Total War Warhammer 2, League of legends ja Heroes of the Storm. Lautapeleistä Terraforming mars. Innostuin heti ink-tiimi toiminnasta kun kuulin, että heillä on täällä pelitiimi.
Tiimitoiminta on ylittänyt odotukseni täysin, ryhmä on tosi mukava ja toiminta on kiinnostavaa. Tämän ryhmän kanssa olemme suunnittelemassa visuaalista novellia. Itse olen innoissani lisäämässä tulevaan peliin pulmia ja haasteita.

Ink-tiimiläinen syksy 2020 Jonne istuu lehtikasassa.

Jonne
Hei, Olen, Jonne 27-vuotias Jyväskylässä asuva mies. Omina harrastuksina pidän frisbeegolfia, kaikenlaista pelaamista, koiran kanssa peuhaamista ja vapaaehtoistyön tekoa. Olen useamman vuoden ajan osallistunut järjestön vapaaehtoistoimintaan ja ink-tiimijaksoon mukaan lähtö oli luonnollista jatkoa sille.

Kaikenlaisia pelejä on tullut kokeiltua ja pelattua: Lautapelit, korttipelit, digitaaliset lähinnä playstation konsoleilla. Myös fyysiset pallopelit luonnistuvat. Peli harrastus on alkanut jo lapsena ja jatkuu vielä tänä päivänäkin. Videopeleistä on pelannut monia genrejä: muun muassa tarinaseikkailuja, pvp shootter ja mobia. Fiiliksen ja käytettävissä olevan ajan suhteen pelejään valitsee.

Ink-tiimin toimintaan hakeuduin mukaan etsimään suuntaa ja selvittämään ajatuksiaan tulevaisuuden suhteen. Tiimitoiminnan kautta haluan kehittää itseäni ja saada lisää työelämävalmiuksia. Olen aiemmin yrittänyt opiskella korkeakouluissa, opinnoista vielä valmistumatta. Määräaikainen työsopimus päättyi ja korona-maailmassa en nähnyt järkeväksi hakea täysin uuteen työ- tai opintopaikkaan. 
Ink-tiimissä on ollut hauska työskennellä. Olen joutunut uusiin tilanteisiin, tutustunut uusiin ihmisiin, joutunut mukavuusalueeni ulkopuolelle ja saanut arkeen mielekästä tekemistä. Pienryhmä ja projektityöskentelyssä harjoitellut tiimin vetämistä ja oppinut paljon uusia asioita itsestäni, teknisistä laitteista ja järjestötoiminnasta.

Syksyn 2020 Ink-tiimiin osallistunut Niko, piirroskuva.

Niko
Olen Niko 19-vuotias nuoren miehen alku Jyväskylästä. Lähdin ink-tiimiin mukaan, koska halusin rutiinia arkeeni sekä selkeyttää tulevaisuuttani ja löytää omia kiinnostuksen kohteitani sillä en ole vielä täysin varma mitä elämälläni haluan tehdä. Olen kiinnostunut tietotekniikasta sekä jo lapsesta lähtien olen tykännyt videopelaamisesta. Tästä syystä valitsin pelitiimin.

Mitä videopeleihin tulee niin tykkään pelailla yksinpelejä ja moninpelejä ihan laidasta laitaan mutta pääasiassa pelailen moninpelejä yhdessä ystävieni kanssa. Moninpeleistä eniten aikaani olen käyttänyt moba ja mmorpg pelien parissa sekä yksinpeleistä mainittavan arvoinen suosikki on ehdottomasti Resident Evil-pelisarja.

Olen ollut vasta 4 viikkoa ink-tiimissä, mutta tähän mennessä olen jo päässyt kokemaan ja tekemään paljon uusia asioita joita en ole vielä aikaisemmin kokenut. Tiedossani on, että näitä kokemuksia on vielä paljon luvassa. Myös Iso osa ink-tiimi kokemusta minulle on ollut muut tiimin jäsenet joista jokainen on erilainen ja omaa erilaisia näkemyksiä asioista. Kaikki tiimiläiset niin pelitiimistä kuin muistakin tiimeistä ovat olleet erittäin mukavia ja se ink-tiimissä onkin mahtavaa miten avoimesti täällä sinut otetaan vastaan sekä kuinka jokaisen tarpeet ja mielipiteet huomioidaan.

Syksyn 2020 Inki-tiimiin osallistunut Henrik.

Henkka
Olen Henkka, 25 v, kuvallisen ilmaisun opiskelija. Lukion jälkeen ammatilliset opinnot eivät lähteneet sujumaan, mutta nyt olen lopultakin valmistumassa alani ammattiin. 
Olen pienestä pitäen pitänyt tietokoneiden käytöstä, ja ensimmäisiä pelikokemuksiani olivat mm. Alkupolku-opetuspelit ja Masa Mainio-sarja tietokoneella jossa Windows 98-käyttöjärjestelmä.

Ensimmäinen pelikonsolini oli Nintendo DS Lite, ja ensimmäinen konsolipelini oli japanilainen roolipeli nimeltään Mario & Luigi: Partners in Time. Olin silloin 11-vuotias. Tämän tajunnanräjäyttävän pelikokemuksen johdosta, seuraavat vuodet keskityin lähes täysin Mario-sarjan fanittamiseen, kunnes Super Smash Bros Brawl sai minut kiinnostumaan muista Nintendo-peleistä. 
Nykyään olen kiinnostunut muustakin kuin Nintendo-pelaamisesta, edelleen lähinnä tasoloikkapeleistä ja japanilaisista peleistä.

Minulla on hyvin vähän kokemusta ohjelmoinnista, mutta olen pelitiimiin liityttyäni opetellut ohjelmoimaan Ren’Py-nimistä visuualiromaani-pelimoottoria, joka käyttää Python-ohjelmointikieltä. Olen aina ollut kiinnostunut kielistä, erityisesti romaanisista sellaisista. Innostuin pakkoenglannin opiskelusta kun huomasin että Mariota ei voi pelata suomeksi. 

Lukiossa sain viimeinkin aikaa espanjan ja italian opiskelulle pakkoenkun ja pakkoruotsin lomaan. Samalla tajusin että Mariota voi pelata englannin lisäksi myös ranskaksi, saksaksi, espanjaksi ja italiaksi, ja siitä asti olen ollut katkeroitunut pakkoenglantia kohtaan sekä vastustanut englannin kielen ylivaltaa kulttuurissamme.

Olen Ink-tiimissä työharjoittelussa osana ammatillisia opintojani. Koulusta suositeltiin Ink-tiimiä. Olen päässyt harjoittelemaan ohjelmointia sekä sisään ja ulos leimausta. 

Terveisin,
Syksyn 2020 pelitiimi