STAGE LAN – 142


Stage142 on Jyväskylän eSports-Seuran ja JAMKin tietojenkäsittelyopiskelijoiden järjestämä LAN-tapahtuma, jossa pelataan yhdessä tietokone- ja konsolipelejä. Paikkana toimii JAMKin pääkampuksen ruokala.

Tapahtumassa on tarjolla kisoja erinäisistä peleistä kuten CS:GO, NHL ja ProPilkki2. Tapahtuma on maksullinen: 35 euroa maksavalla konepaikkalipulla ostat itsellesi paikan, jonne voit tuoda tietokoneen tai muun pelikonsolin. Tapahtumalippujen saadut tuotot eivät kuitenkaan mene voitoksi, vaan niistä kasataan palkintoja peliturnauksiin.

Sponsoreina tällä kertaa toimi mm. Hartwallin ED-energiajuoma ja konepaikkalipun itselleen ostanut saikin ilmaisen energiajuoman itselleen. Tapasimme paikalla myös Ville Qvistin, joka toimii Jyväskylän eSports-Seuran hallituksen jäsenenä ja yhtenä järjestäjistä. Qvistin mukaan tapahtuma on järjestetty rakkaudesta pelaamiseen päämäärän ollessa yhdessä pelaaminen, eikä niinkään rahallinen tuotto. Tapahtuman järjestäminen on myös hyvä keino tietojenkäsittelyopiskelijoille saada opintopisteitä.

Tunnelmaa ja ajatuksia tapahtumasta saimme kyseltyä myös muutamilta osallistujilta, jotka olivat yleisesti hyvin tyytyväisiä tapahtumaan. LANit on hyvä paikka tavata uusia ja vanhoja kavereita ja pelata yhdessä hauskaa pitäen. Osa kävijöistä koki jo hieman väsymystä, sillä kolmipäiväinen tapahtuma uuvuttaa, mutta jokainen oli silti hyvällä mielellä.

”Veteraanikävijät” toivat esille, että olisivat toivoneet tapahtumaan osallistujilta vieläkin enemmän rohkeutta tutustua uusiin ihmisiin omissa porukoissa pysymisen sijaan.

Kysyimme Qvistiltä myös tapahtuman tulevaisuudesta ja tämän mukaan tapahtumaa on tarkoitus järjestää vuosittain niin pitkään, kuin kiinnostusta osallistujilta vain riittää. Tulevina vuosina on aikomus panostaa mahdollisuuksien mukaan entistä enemmän esportsiin ja ensi vuonna tulisi täyteen jo kymmenes kerta, kun Stage142-LANit järjestetään.

Music Against Drugs ry – Pelitiimi