Tässä sulle vinkkii, hae mukaan Inkkiin

Olen Humakin toisen vuoden kulttuurituottajaopiskelija, ja olen mediatiimissä mukana. Harjoittelussa olen oppinut kuvankäsittelyä, editointia, kameran käyttöä, valokuvaamista järjestelmäkameralla sekä videon tekoa. Olen käyttänyt erilaisia ohjelmia, joista osa oli uusia kuten inDesign ja Photoshop. Liiderivalmennuksessa on keskusteltu johtamisen haasteista sekä projektinhallintatyökaluista kuten kalentereista ja aikajanoista.

Kulttuurituottajan näkökulma

Music Against Drugs ry:n Ink-jaksolla on monipuolisesti toimintaa liittyen peleihin, liikuntaan, musiikkiin ja media-viestintä-markkinointiin. Järjestön arvoja ovat ilo, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus, joka heijastuu someviestintään ja toimintaan. Ohjelmassa oli sopivassa suhteessa uusien ammatti- ja työelämätaitojen opiskelua, kuten rentoa yhdessäoloa tiimiläisten itse ohjaamien peli-, liikunta- ja leikkituokioiden aikana. Työelämän sosiaaliset tiimityötaitoni kehittyivät harjoittelun aikana, sillä opinnoissa on enemmän yksilöllisiä tehtäviä. Opin delegoimaan sekä ratkomaan erilaisia luovia asioita. Humanistisessa ammattikorkeakoulusta oli tuttua osa tehtävistä kuten CV:n kirjoittaminen sekä kuvankäsittely, tosin eri ohjelmalla. Kulttuurituottajaopinnoissani olen osallistunut muun muassa puolen tunnin musikaalin tekoon ja taloushallinnon tiimiin. Nyt tuli taas uutta mielenkiintoista opittavaa media- ja viestintäalaan liittyen. Pystyin hieman hyödyntämään olemassa olevaa osaamistani, mutta paljon tuli uutta tietoa. Suunnittelin julisteita yhdessä mediatiimin kanssa sekä henkilökohtaisia videoita ja tämän blogin. Tutustuin myös musiikkiasioihin harrastuneisuuteni takia. Suosittelen Music Against Drugsia sosiaaliselle, luovalle ja ainakin jonkin verran ekstroverteille henkilöille.  Sopiva koulutus voisi esimerkiksi olla medianomi, kulttuurituottaja, muusikko tai yhteisöpedagogi, liikunnan tai terveysalan koulutus, mutta mukaan tiimiin voi hakea myös työkokeiluna hyvin erilaisilla taustoilla.

Perttu Saraniva

Kirjoittaja on kansainvälisen kaupan tradenomi ja puoliksi valmis kulttuurituottaja, mielenkiinnon kohteena runous, lyriikka ja harrastuksena musiikki.