Tiimiharjoittelija-blogi, Juho Oikari (vko 43)

Pokemon-leiriblogi

Lähdimme tiimileirille avoimin mielin tiistaiaamuna. Leirin nimi oli Pokemon-leiri, ja vaikka kaikille tuttuja pokehirviöitä onkin alunperin 151, meitä oli vain reilu tusina. Pokemoneista saattaa tulla ensimmäiseksi mieleen epileptiset taistelukohtaukset, mutta teemalla haluttiin pääasiassa korostaa muiden erilaisuutta ja yhteistyötä.

Ohjelman ulkopuolelle jäi hyvin aikaa yhteiseen hengailuun ja tutustumiseen.

Leirin päämäärinä olivat muun muassa muihin tutustuminen, omista ja muista oppiminen ja esiintymistaitojen harjoittaminen. Näitä koitettiin saavuttaa yhteisillä hetkillä, kuten pihapeleillä, hengailemalla ja kevythenkisillä kokouksilla. Esimerkkejä suosituimmista pihapeleistä on lamppupiilo, eli lamppis, ja varmasti kaikille lapsuudesta tuttu munitus. Hauskoja tilanteita loi myös koko leirin ajan kestävä ”mad-viirus”-peli, jossa vaara vaani joka nurkan takana. Esiintymisvarmuutta parannettiin tutustumalla eri keinoihin vakuuttaa kuuntelija, ja kuinka niitä voi käyttää puheessa tai esityksessä ammattimaisesti. Leirin päämäärät siis tulivat toteutettua loistavasti kullakin.

Leiriasukkaille jäi tarpeeksi ohjelman ulkopuolista aikaa vapaaseen hengailuun, joista suuri osa käytettiin syömällä, lepäämällä ja monien iloksi lautapeleillä. Yleistä fiilistä nostatti myös mukaan tullut akustinen kitara, jolla saatiinkin muutama korvamato leiriläisille. Saunakin lämpesi parina iltana ja saatiin makkaraakin grillattua löylyjen jälkeen. Muutama rohkea poikkesi läheiseen järveen uimaan. Hyvä fiilis siis taattu, koko leirin ajan!

Juho Oikari