Tiimiharjoittelija-blogi, Riikka Heimonen (viikko 40)

Heissan!


Mua pyydettiin kirjottamaan blogiteksti, kun oon harjottelussa täällä Music Against Drugsilla. Mietin, pohdiskelin, tuskastelin ja seilasin useampien vaihtoehtojen välillä etsien sitä oikeaa, josta ihmiset haluaisivat kuulla ja jaksaisivat lukea. Tulin siihen lopputulokseen, etten keskity varsinaisesti mihinkään tiettyyn aiheeseen vaan kerron asioista fiilispohjalta. Näin alkuun voisin kertoa hieman itsestäni. Olen asunut jyväskylässä koko ikäni, haaveena olisi muuttaa aikanaan toiseen kaupunkiin. Rakastan musiikkia, hyvää ruokaa, leffojen katselua, kirjoittamista ja ruoanlaittoa. Vapaa-ajalla vietän aikaa lähinnä avopuolisoni kanssa kotona hengaillen ja ruokaa tehden. Myös muutamien ystävien kanssa tulee nähtyä, tosin aika harvoin kun meillä jokaisella on omat juttunsa ja muitakin läheisiä ihmisiä ympärillä.
Harjotteluni on suurinpiirtein puolivälissä, kovaa vauhtia saapumassa päätepisteeseen. Kysymys kuuluukin,  mitä olen ehtinyt tekemään tähän mennessä? Julistesuunnittelua ja kuvien etsimistä sekä muokkaamista, portfolion luomista digitaaliselle alustalle, esitteen suunnittelua ja muuta mukavaa. Näyttösuunnitelma pitäisi myös saada aluilleen ja lähetetyksi tämän viikon aikana, hyvä kun kerkiää edes hengähtämään..

Herättyäni olen istahtanut sohvalle, surffaillut eri kanavien välillä ja päätynyt aina samaan – Maikkari. Ajankohtaisista asioista keskusteleminen ei tosin suju minulta heti aamutuimaan, mutta on muiden jorinoita kiva katsella. Kiinnitän ajoittain erityistä huomiota säätiedotukseen, järkyttävän kylmää vaikka mennään vasta lokakuussa. Kylmät, pakkasentäyteiset yöt ja yhtä kirpsakkoina jatkuvat päivät taitavat olla ainakin mun sietokyvylle hitusen liikaa. Pidän kyllä talvesta, mutta nautin enemmän syksyn säästä. Kerrospukeutuminen, muhkeiden ja lämpöisien huivien käyttäminen, villasukkien esiin ottaminen kesän riennoilta ja muiden syksyisien tamineiden esiinotto tuo jollakin tapaa todella kotoisan fiiliksen. Ulos mennessä ei voi tehdä muuta kuin ihailla kauniin väristä ruskaa, varsinkin isoissa ja rehevissä puissa se näyttää superhyvältä!

Päätin jo elokuussa että pyöräilen niin kauan, kun naama ja tiet jäätyvät. Asiaan tulee tätä menoa suhteellisen nopea muutos, rupean jälleen käyttämään Jyväskylän Liikenteen tarjoamia bussipalveluita – jippii! Ottaen huomioon opiskelijabudjetin ja omassa kodissa asumisen, tekee hieman tiukkaa elämisen suhteen. Olisihan se toki ihan kivaa saada edes yksi lämmin ruoka päivässä, leipää ja hedelmää aamuin illoin. Välillä täytyy tehdä niitä huonojakin päätöksiä hyvien lisäksi, pieniä päivittäisiä ratkaisuja.

Kannattaa miettiä kaksi kertaa, missä vaiheessa muuttaa omilleen ja haluaa ottaa kaikki asiat hoidettavakseen. Se on kaikkea muuta kuin mieluista touhua.. Tuottaa tuskaa, hikeä, verta ja kyyneleitä. Ainaista vääntöä tukien ja paperiasioiden kanssa, rahankäytön hallintaa, kodinhoitoa ja ennenkaikkea ruoanlaittoa. Jos jotain positiivisia puolia pitäisi sanoa omilleen muutosta niin ehdottomasti tietynlainen vapaus, oma rauha ja vapaat kädet sisustamisen suhteen. Kyllä saa sisustusaddiktoituneen, nuoren aikuisen hellät ja toimeliaat kädet tekemistä. Kärsiihän toki siinäkin vaiheessa lompakko mutta väliäkös tuolla, pikkujuttu! On sitä tullut elettyä pidemmänkin aikaa kaurapuurolla ja muutamilla leivänkannikoilla, ei tuota vaikeuksia. Valmistumista ja työelämään pääsyä odotellessa, eiköhän se aurinko paista tiheimpäänkin risukasaan! Haluankin toivottaa kaikille kirpsakkaa lokakuun jatkoa, tsemppiä opintoihin/töihin ja ylipäätään elämään. Ehkä näkyillään taas, kuka tietää.

-Riikka