Tiimileiri Riihossa

Niin kului kolme tiimileiripäivää kuin siivillä ohi lentäen. Lähdimme maanantaina aamusta kohti Riihon Majataloa tehtävänä tutustua toisiimme paremmin ja kehittämään improvisointi- taitoa. Riihon Majatalo oli hyvin kiintoisa majapaikka, koska kyseisellä talolla on pitkä ja värikäs historia, mutta iästään huolimatta sieltä löytyi tarvittavat nykypäiväiset tarpeet, kuten langaton verkko sekä todella tilavat suihku- ja saunatilat. Henkilökunta piti meistä myös todella hyvää huolta, meille oli joka päivä tarjolla lounas, päivällinen, kahvia ja mehua oli aina saatavilla ja myös iltapala.

Tiimileirillä oli keskeisenä tehtävänä erilaiset videohaasteet. Meille annettiin satunnainen aihe, mieliala ja tekeminen ja sitten pyydettiin tekemään näistä jonkinlainen lyhyt video. Veikkaan. että jokaisen haasteen alussa kaikkia hieman epäilytti lähteä lähestymään annettuja aiheita, mutta kun lopulta ne videot esitettiin muulle ryhmälle, niin sieltä tuli todella hyvin ideoitua materiaalia. Viimeisenä tehtävänantona meidän tuli yhdistää kuvatut videot ja luoda niistä sellainen tuotos, että sen voisi esittää televisiossa. Näiden tehtävien ajatuksena oli improvisointitaidon kehittäminen, josta voi olla hyötyä milloin tahansa.

Tiimileirillä oli myös sopivissa määrin omaa aikaa, jolloin opimme muun muassa juuri majatalon alueiden historiasta sekä omistajaperheestä. Kävimme myös parin kilometrin päässä sijaitsevassa näköalatornissa suorittamassa videohaastetta ja vain ottamassa iisisti. Näköalatorni oli tosin todella korkealla, mikä pisti minunkaltaiseni korkeanpaikanpelkoisen heikkohermon koetukselle. Mutta maisemat olivat niin komeat, että kannatti käydä.

Keli oli pääosin aika kehno, ulkona satoi paljon kolmen päivän aikana. Siitä huolimatta sade ei tuntunut ketään lannistavan, itsestä oli kiintoisaa olla niin vanhassa historiallisessa talossa.

Jani Kinnunen, tiimi 7