Ink-tiimin kevät huipentuu Heitä hymy! -kampanjan taidenäyttelyyn 26.4.–6.5.2016 Jyväskylän Veturitalleilla

 

Alkuvuodesta käynnistetty nuorisojohtoinen Heitä hymy! -kampanja päättyy Jyväskylän Veturitalleilla järjestettävään taidenäyttelyyn 26.4.–6.5.2016. Taidenäyttelyn avajaisia vietetään ti 26.4.2016 alkaen kello 18.00.

 

Kampanja on ollut nuorten tiimityönä toteutettu projekti, jonka lopputuloksena on kampanjan teeman ympärille rakentuva ja nuorten toteuttama taidenäyttely.  Kampanjan takana on ryhmä Ink-tiimiharjoitteluun osallistuvia nuoria. Ink-tiimiharjoittelu on jyväskyläläisen Music Agains Drugs ry:n hanke, jossa nuorten työelämävalmiuksia vahvistetaan tiimimuotoisella valmennuksella.

Heitä hymy! -kampanja haastaa jyväskyläläiset teemalla Ihmiset etusijalla – innostu iloon. Kampanjassa on kyse ilosta, valinnoista, inhimillisyydestä ja kohtaamisen tärkeydestä. Kampanjan tarkoitus on lisätä iloa ja välittämistä arjen harmauteen. Hymy rappukäytävässä vastaantulevalle, oven avaaminen tuntemattomalle tai asuinkumppanin tiskien tiskaaminen eivät tekoina vaadi ihmeitä, mutta ilahduttavat molemminpuolisesti.

Kampanjan tiimoilta on järjestetty tempauksia kaupungin keskustassa, joiden kautta on pyritty kohtaamaan ihmisiä ja levittämään hyvää mieltä. Enimmäkseen kampanjan toiminta on kuitenkin näkynyt sosiaalisessa mediassa, Facebookissa ja Instagramissa. Käynnissä on some-haaste, jossa käyttäjiä innostetaan jakamaan video tai kuva lähiaikoina iloa tuottaneesta kohtaamisesta käyttämällä hastageja #heitähymy ja #innostuiloon.

 

“On ollut hienoa kuulla suoraan kaupunkilaisilta, miten kampanja pysäyttää ja saa hymyn huulille! Työskentely kampanjaviestinnän parissa on osoittanut, että sama tarve tulla nähdyksi ja huomioiduksi on olemassa, meillä kaikilla –  valitettavasti unohdamme sen kiireen keskellä ja kyynistymme sille”, kertoo kampanjan viestinnästä vastaava tiimiharjoittelija Aino Ikävalko.

 

Nuoret ovat saaneet valita kampanjan teeman itsenäisesti. Kampanjan toteuttamisen myötä nuoret ovat saaneet työkaluja kampanjan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kampanjan suunnittelu ja toteuttaminen on tarjonnut nuorille erinomaisen tilaisuuden oman osaamisen ja itsenäisen työotteen kehittämiseen.

“Tarjoamme nuorille riittävästi haasteita ja itsenäisyyttä tehtävien hoitamiseen sekä valmennusta ja mentorointia oman asiantuntijuuden vahvistumiseen. Samalla on tärkeää tutustua nuoreen ja luoda luottamuksellinen kumppanuussuhde nuoren kanssa, jotta osaamme tasapainottaa nuorten voimavarojen ja tehtävien vaatimusten välillä”, kommentoi Nuorten inklusiivisen tiimimalli -kehittämishankkeen projektipäällikkö Aino Alaverdyan.

 

Lisätietoja:

Reeta Nitovuori, viestinnän suunnittelija/mediakasvattaja

puh: 0503456350, reeta.nitovuori(at)musicagainstdrugs.info

 

Music Against Drugs ry on käynnistänyt paikallisen, nuorten työelämäosallisuutta edistävän inklusiivinen tiimimalli -kehittämishankkeen (2015–2018). Nuoret ovat brändänneet hankkeen Ink-tiimiksi tarkoittaen innostavaa nuorisojohtoista kehittämistä. Tavoitteena on kehittää nuorisojohtoinen tiimimalli nuorten työelämävalmiuksien ja -osallisuuden edistämiseksi. Kehittämishanke on osa valtakunnallista Raha-automaattiyhdistyksen Paikka auki –avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa erityisesti työttömien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.