Nuoret ja ehkäisevän päihdetyön toimijat lyövät voimansa yhteen nuorten Ehkäisevää taidetta kansalle -tapahtumassa Jyväskylässä

TIEDOTE 2.12.2019
Music Against Drugs ry


Music Against Drugs ry:n Ink-tiimin nuoret, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Youth Against Drugs ry lyövät voimansa yhteen ja järjestävät ilmaisen taidetapahtuman Nuorten taidetyöpajan tiloissa maanantaina 2.12. kello 16–20. Tapahtumassa on luvassa mm. taidetyöpajan nuorten tekemää taidetta ja livemusiikkia jyväskyläläiseltä suomirockia soittavalta Säätövara-yhtyeeltä.

Ehkäisevää taidetta kansalle -tapahtuman takana on ryhmä Music Against Drugs ry:n Ink-tiimitoimintaan osallistuvia nuoria, jotka haluavat herättää tapahtumalla avointa keskustelukulttuuria päihteisiin ja niiden käyttöön liittyen: 

“Koemme tärkeäksi jakaa nuorille päihdetietoutta neutraalilla otteella, ilman liikaa pelottelemista. Haluamme myös herättää avointa keskustelua syistä, jotka ovat johtaneet päihteiden käyttöön, selviytymiskeinoista ongelmallisesta päihteiden käytöstä ja vaihtoehdoista päihteiden käytölle. Taide nähdään tässä sekä välineenä keskusteluun ja taiteen tekemisen voi nähdä myös vaihtoehtona päihteiden käytölle tai niiden kokeilulle”, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä, Ink-tiimissä toimiva Anton.

Toive ehkäisevän päihdetyön taidetapahtuman järjestämisestä nuorille tuli alunperin vierailulla Nuorten Ystävien valmennuspaja Mahikselle, ja ajatus kuulosti sen verran tärkeältä, että se päätettiin viedä käytäntöön asti. Yhteistyökumppaniksi saatiin Jyväskylästä Ehkäisevän päihdetyön EHYT ry ja Youth Against Drugs ry, joista molemmat toimijat ovat myös paikalla tapahtumassa. Tapahtumalle sopivat tilat ja sisällöllinen yhteistyö saatiin sovittua Jyväskylän kaupungin Nuorten taidetyöpajan Tutu-pajan kanssa, jossa syntynyttä taidetta tapahtumassa nähdään.

Esillä tapahtumassa on myös kokemustarinoita päihteiden käytöstä, joiden tarkoituksena on herättää keskustelua mm. tekijöistä päihteiden käytön taustalla. Lisäksi tapahtumassa on jaossa ehkäisevän päihdetyön materiaaleja ja osallistumaan pääsee myös kahoot-tietovisoihin. Livemusiikkia tapahtumaan tuovat jyväskyläläinen suomirock-yhtye Säätövara ja räppäri Alavire. 

Ehkäisevää taidetta kansalle -tapahtuma Nuorten taidetyöpajan tiloissa (Matarankatu 6) maanantaina 2.12. kello 16–20. Tapahtuma on ilmainen ja päihteetön. Tervetuloa!

Taustaa: 

Music Against Drugs ry tarjoaa työkokeilu- ja työssäoppimispaikkoja 18–29-vuotiaille nuorille Ink-tiimissä Jyväskylässä. Tiimijaksoon sisältyy yksilö- ja ryhmävalmennusta, monipuolista yhteisöllistä toimintaa sekä työelämävalmiuksia vahvistavaa projektityöskentelyä nuorisojohtoisissa tiimeissä. Toiminnan tavoitteena on nuorten työelämäosallisuuden edistäminen, työelämä- ja opiskeluvalmiuksien vahvistaminen ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen.

Vuoden 2020 tiimijaksojen ajankohdat ovat:  3.2.–15.5., 8.6.–31.7. ja 31.8.–18.12.2020. Lisätietoa toiminnasta ja haku Ink-tiimiin: https://musicagainstdrugs.info/osallistu/hae-tyoharjoitteluun/

Lisätietoja:

Miia Matilainen, tiimivalmentaja, Music Against Drugs ry
puh: 050 411 1672, [email protected]

Reeta Nitovuori, viestintäpäällikkö, Music Against Drugs ry 
puh: 0503456350, [email protected]