Ehkäisevää päihdetyötä voi tehdä monella tavalla

Aloitin Music Against Drugs ry:n kesätiimissä kesäkuussa, kuulin tästä mahdollisuudesta Nuorten taidetyöpajan kautta. Music Against Drugs ry:ssä olen päässyt mahtavaan porukkaan, jossa teemme yhdessä yhteiskunnallisen markkinoinnin kamppista tunteiden käsittelystä eläinavusteisuuden avulla. Music Against Drugs ry:ssä työskentely on ollut itselleni mahtava uusi kokemus ja olen saanut sitä kautta paljon lisää itsevarmuutta ja luottoa siihen, että osaan tehdä asioita ja voin kuulua porukkaan. 

Samaan aikaan kävin myös YAD:n (Youth Against Drugs ry) festarityön koulutuksen ja päätin lähteä vapaaehtoiseksi festarityöhön. Ensimmäisenä festarina pääsin kokemaan Provinssin, jossa en ole ikinä aikaisemmin käynyt. Vaikka Provinssiin lähtö pelotti alkuun, oli kokemus aivan mahtava. Pääsin näkemään mahtavia bändejä sekä kohtaamaan upeita ihmisiä. Itseluottamukseni on kasvanut huimasti, kun olen saanut rohkeutta lähteä mukaan näihin kaikkiin toimintoihin.

Festaritiimi Provinsissa.

Vaikka Provinssi oli reissuna todella raskas ja iso tapahtuma, joka meni vähillä yöunilla, mutta kovalla tsempillä, oli se reissuna ikimuistoinen. On mahtavaa, että lähti sitten mukaan YAD:n tai Music Against Drugs ry:n toimintaan, voi nämä hommat yhdistää ja päästä kokemaan uusia asioita.

Provinssi oli festareista suurin ja haastavin ja tänäkin vuonna provinssiin tuli yli 73000 ihmistä. Suuresta ihmismäärästä huolimatta tunnelma oli katossa ja Youth Against Drugs ry:n pisteellä pelailtiin huojuvaa tornia ja kohdattiin upeita ihmisiä. Kuulimme myös paljon tarinoita päihteiden käytöstä, haastavista elämäntilanteista ja ilon aiheista. Oli myös mahtavaa päästä itse toteamaan, miten tärkeää työtä YAD:ssa tehdään, kuten Music Against Drugs ry:ssäkin. 

Vaikka tämä kesä onkin ollut täynnä tapahtumia ja kiirettä, on tämä ollut itselleni todella ikimuistoinen kesä. Olen päässyt näkemään mihin kaikkeen oikeasti pystyn ja sen, että ei olekaan niin pelottavaa kohdata uusia ihmisiä tai lähteä mukaan uusiin juttuihin. Molemmissa järjestöissä toimiminen on myös pysynyt hyvin tasapainossa ja olen päässyt tekemään paljon uusia juttuja ja vaikuttamaan asioihin. Music Against Drugs ry:ssä olen päässyt suunnittelemaan pajapäivää, kehittelemään ideoita, kontaktoimaan ihmisiä, hankkimaan yhteistyökumppaneita ja päässyt harjoittelemaan projektiluontoisen työn tekemistä mahtavassa porukassa. YAD:lla olen päässyt mukaan Suomen suurimpiin festareihin, kohtaamaan ihmisiä sekä ajamaan yhteiskunnallisesti tärkeitä asioita ja haastamaan myös itseäni ja sosiaalisia taitojani. 

Ei ole väliä, minkä järjestön kautta itselle tärkeitä asioita lähtee edistämään ja minkä kautta omia taitoja lähtee haastamaan. Kaikki on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoista ja en voi muuta kuin suositella lähtemään kokeilemaan työtä Music Against Drugs ry:n Ink-tiimiläisenä tai YAD:ssa.Pauliina Hannula
Kirjoittaja on Ink-tiimin YMA-tiimin jäsen, joka suunnittelee sosionomiopintoja.

Haluatko päästä toteuttamaan yhteiskunnallisen markkinoinnin kampanjaa lasten ja nuorten terveyden, sosiaalisen hyvinvoinnin ja osallisuuden teemoista? Kiinnostaako työelämävalmiuksien kehittäminen tiimimuotoisessa toiminnassa? Lue lisää tiimiharjoittelusta ja hae mukaan syksyn Ink-tiimiin täältä.