Kevään Ink-tiimi aloittaa etänä ja lyhennetyllä viikolla

Poikkeusolot vaativat tavallisesta poikkeavia toimia. Näin ollen kevätkauden 2021 Ink-tiimi starttaa helmikuun 1. päivänä korona-rajoituksiin sovelletussa muodossa. Tavallisesti tiimi kokoontuu päivittäin Jyväskylässä Matarankadulla, mutta korona-rajoitusten takia toiminta toteutetaan ainakin ensimmäisen kuukauden ajan etänä. Samalla viikoittaisten tiimipäivien määrä vähennetään viidestä neljään.

Etätyöskentely tuo aina mukanaan omat haasteensa, mutta onneksi enää ei olla ihan uuden äärellä. Vuosi 2020 toi paljon kokemusta Ink-tiimin etätoteutuksesta. Kevään tiimijakso pidettiin noin puolet ajasta etänä, kesällä kokoonnuttiin lähinnä ulkona ja syyskaudellakin etä-moodiin siirryttiin joulun alla.

Etätoteutuksen ei tarvitse tarkoittaa automaattisesti huonompaa vaihtoehtoa.

”Ajattelin ensin, ettei tästä tule mitään, mutta tosi hyvin on homma hoitunut näin etänäkin”, yksi syksyn tiimiläisistä totesi joulukuussa 2020.

Notkeasta soveltamisesta kertoo sekin, että esimerkiksi bänditiimi sai muutettua lyhyessä ajassa live-konsertiksi tarkoitetun tiimijakson päätöstilaisuuden streamatuksi konsertiksi. Kun tahtotila on suuri, ratkaisujakin löydetään helposti.

Tuki ja materiaalit yhdistyksen puolesta
Ink-tiimiin osallistujilla ei tarvitse olla itsellään laitteita etätoteutukseen (tietokone, kuulokkeet, mahdolliset mediapajassa tarvittavat kamerat, bänditiimin soittimet yms.) eikä edes tietoa ja tuntemusta laitteiden käytöstä. Välineet toimitetaan Music Against Drugs ry:n puolesta ja yhdistyksen it-asiantuntijat auttavat kaikki tiimiläiset mahdollisten esteiden ja karikkojen yli toimivan yhteyden äärelle. Kun koronatilanne helpottuu Jyväskylässä, tiimit kokoontuvat taas livenä.

Mukaan mahtuu vielä
Kevään tiimiin on jo ilmoittautunut hyvä joukko nuoria, mutta mukaan mahtuu vielä monta. Laita siis hakemus tulemaan nyt, niin olemme sinuun yhteydessä. Hakeminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Ink-tiimi on 18–29 -vuotiaille nuorilla tarkoitettu tiimiharjoittelujakso, jonka aikana toteutetaan erilaisia projekteja, opitaan uusia taitoja, saadaan kavereita ja avataan omia tulevaisuudenpolkuja.