Tiimihommia Matarankadulla

 

Saavuin Ink-tiimiin 18.9.2017. Olin aiemmin käynyt työllisyyspalvelujen toimistossa, josta minulle suositeltiin tätä paikkaa. Niinpä päätin hakea tänne. Alussa oli pientä jännitystä, mutta ajan kuluessa asiat ovat alkaneet sujua paremmin.

Ensimmäinen viikko oli varsin erikoinen. Maanantaina saavuin töihin ensimmäistä kertaa ja silloin toimistossa valmisteltiin kuumeisesti tulevaa leirimatkaa. Itse en lähtenyt mukaan, sillä en ole leiri-ihmisiä. Keskiviikkona saavuttuani töihin muu porukka pakkasi tarvikkeet ja lähti. En kuitenkaan jäänyt aivan yksin toimistolle, sillä paikalle jäi myös muutama muu henkilö. Aluksi tuntui hieman omituiselta olla miltei yksin toimistossa, mutta totuin siihen nopeasti. Kolmessa päivässä tekaisin kaksi julistetta, mikä on varsin kunnioitettava saavutus. Loppuviikko sujui rauhallisissa merkeissä ja perjantaina muu porukka palasi leiriltä.

Toisella viikolla ei tapahtunut mitään erikoista, tein lähinnä annettuja työtehtäviä. Ink-tiimissä ollessani olen oppinut käyttämään Google Drivea ja muita pilvipalveluita. Tiimijakson ansiosta en enää epäröi käyttää niitä. Toisinaan olen päässyt osallistumaan erilaisiin seuraleikkeihin ja yhteisiin tapahtumiin. Se on tuonut mukavaa viihdykettä työn keskelle. Vaikka useimmiten hommat sujuvat hyvin, joskus vastaan on tullut ongelmia.

Muutoksia-fest oli muuten antoisa, mutta muutaman kerran olin vähällä nukahtaa, sillä tilaisuudessa oli turhan paljon puheita eri henkilöiltä. Tilaisuudessa esiintyi myös Elastinen, joka kertoi siitä, miten oli noussut nykyiseen uraansa. Vaikka en olekaan Elastisen fani, pidin hänen kertomuksestaan.

Joka maanantain lopuksi on ollut liikuntaa, joka on ollut mm. joogaa, pingistä ja Crash Team Racing-pelin pelaamista. Neljä pelaajaa ohjastaa Crash Bandicoot-pelisarjasta tuttuja hahmoja kilparadoilla autoissaan. Vaikka useimmiten olen jäänyt pelissä joko kolmanneksi tai neljänneksi, en ole suuttunut. Nykyään aikuisiällä olen oppinut, että osallistuminen on tärkeämpää kuin voitto.

Tiistaisin päivän aluksi on Hyvä olo -tuokio. Tuokion aikana on puhuttu päihteiden käytön ehkäisystä ja tehty tehtäviä verkossa.Aina keskiviikon lopuksi tiimi on mennyt vierailemaan jossakin paikassa. Tähän mennessä on vierailtu YAD:illa, Jyväskylän oppisopimuskeskuksessa ja Naavassa. Torstaisin aamupäivällä on tulevaisuuden polku. Siinä on käyty läpi mm. jännittämistä ja esiintymistä. Perjantaisin kirjoitellaan viikkofiilikset ja päivän lopuksi on levyraati. Joka päivälle on tapahtumia, joten täällä oleminen ei ole pelkkää tylsää konttorirotan työtä.

Joskus tiimin jäsen menee yksilövalmennukseen tiimivalmentajan kanssa. Yksilövalmennuksessa keskustellaan mm. jäsenen tulevaisuudensuunnitelmista, mahdollisesta opiskelusta tai työllistymisestä. Ink-tiimissä on erilaisia tiimejä, jotka tekevät omia työtehtäviään. Joskus tiimit tekevät yhteisiä projekteja. Tiimejä ovat media- ja viestintätiimi, pelitiimi, YMA-tiimi, tapahtumatiimi ja keittiötiimi. Viimeksi mainitulle kiitokset yhteisruokailuista ja brunssista.

Tiimijakson aikana on ollut sekä hyviä että huonoja päiviä. Joka tapauksessa tästä tulee taas uusi kokemus elämääni.

Antti Arvola, tiimiharjoittelija