”INK-TIIMI KANNUSTI MINUT TAAS IHMISTEN ILMOILLE”

Haastattelimme Ink-tiimissä aiemmin mukana ollutta Pinjaa kokemuksista tiimijaksoon liittyen. Lue haastattelu alta!

Mitä Ink-tiimissä mukana oleminen on sinulle antanut?

Ennen Ink-tiimiä olin hieman syrjäytynyt, koska minulla ei ollut työpaikkaa tai opiskelupaikkaa pitkään aikaan, jossa olla päivittäin toisten kanssa tekemisissä. Arkeni oli muuttunut hyvinkin tylsäksi ja toisti itseään. Tilannetta pahensi se, että aloin vertaamaan arkeani läheisiini, jotka olivat joko ahkerasti töissä tai opiskelemassa. Ink-tiimi kannusti minut hyvinkin nopeasti taas ihmisten ilmoille ja sain arkeeni vaihtelevaa menoa ja meininkiä. Minun ei tarvinnut enää ajatella, että en tehnyt juuri mitään.

Mitä teit ja opit?

Opin Ink-tiimissä enemmän mitä olin odottanut. Opin toimimaan taas toisten kanssa ryhmissä, tunnistamaan omat heikkoudet ja vahvuudet, olemaan avoin, kehittämään itseään henkisesti ja fyysisesti, järjestämään isoja ja pieniä tapahtumia, löytämään uusia ystäviä ja niin edespäin.


Mitä tavoitteita edistit tiimijakson aikana?

Tavoitteenani oli ollut ihan ensimmäisenä saada arkeeni muutakin kuin kotona olemista. Sen onnistuttua asetin itselleni muita tavoitteita. Pitkään itsekseen olemisen jälkeen olin muuttunut epävarmaksi ja hiljaiseksi. Yritin haastaa itseäni olemalla enemmän äänessä ja asettamalla itseni tilanteisiin, joihin en olisi aikaisemmin uskaltanut. Hyvä esimerkki oli ryhtyminen pelitiimin toiseksi liideriksi!


Mikä on oma tilanne tällä hetkellä? Miten Ink-tiimistä on ollut hyötyä?

Oma tilanteeni on tällä hetkellä todella hyvä. Opiskeluni lähtivät hyvin käyntiin, kun olin uskaltanut tutustua lähes ensimmäisenä päivänä kaikkiin ryhmäni jäseniin ja kertoa itsestäni avoimesti, pelkäämättä. Tutustuin myös paremmin meidän tuutoreihin ja heidän puheidensa kautta aloin jo nyt harkita ryhtyväni tuutoriksi myös itse. Lähiaikoina minulla on ollut hieman kiireistä kaikkien projektien takia. Olin onneksi Ink-tiimissä oppinut myös, miten aikatauluttamaan asioita, niin on tästäkin selvitty hyvissä mielin. Opintojeni aloitus olisi varmasti tuntunut huomattavasti haastavammalta, jos en olisi liittynyt Ink-tiimiin.


Kuvaile yhdellä sanalla Ink-tiimiä?
Yhtenäisyys. :heart:


Kevään Ink-tiimijakso järjestetään 30.1.–12.5.2023.
Hae mukaan tiimiin tämän linkin kautta.