KESÄ INK-TIIMISSÄ

Hei kaikille! Olen Pasa Göy, ex-tiimiläinen ja opiskelen yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Haluaisin kertoa teille työharjoittelustani, jonka suoritin kesän Ink-
tiimissä. Työskentelin ohjaus- ja tapahtumatiimissä, ja tässä kirjoituksessa kerron vähän minkälaista tiimissä oli!

Valitsin ohjaus- ja tapahtumatiimin, jotta pääsisin vahvistamaan ohjaus- ja
esiintymistaitojani. Työkokemuksen saaminen oli minulle ykkösjuttu, jotta valmiudet omalle alalle paranisivat entistä enemmän. Koin, että ohjaustiimi olisi paras vaihtoehto tavoitteeni edistämiseksi ja siinä olin kyllä oikeassa!

Tiimijakson aikana pääsin ohjaamaan ohjaustiimin kanssa lähes päivittäin muita tiimiläisiä monenlaisten ohjaustuokioiden merkeissä, joita olivat esimerkiksi aamustartit ja taukoliikunnat. Muistan, että olihan se vähän hektistä tiimijakson alussa joutua lähes heti tiimini kanssa suunnittelemaan ohjauksia, mutta alkukiireestä selvittiin ja pääsimme nopeasti työn rutiiniin. Jokaisella tiimillä on omat rutiinit ja niitä ohjaustiimissäkin riitti!

Meidän täytyi suunnitella ja organisoida monia asioita ja tuntui, että pakostakin niitä syntyi.
Esimerkiksi milloin suunnitella mitäkin, minkälaista ohjelmaa täytyy suunnitella ja mitä
kaikkia asioita niihin tarvitaan. Kaikki suunnitelmat tietenkin kirjattiin ylös jotta ne pysyisivät muistissa ja selkeinä. Järjestelmällisyys oli tärkeää ja pyrimme pitämään ”selvät sävelet” joka vaiheessa.

Ohjaustiimi siis opetti minulle ohjaamisen lisäksi paremmin sitä, miten organisoida asioita, olla järjestelmällinen ja pitää aikatauluista kiinni. Sain myös tietenkin harjoitusta ohjaukseen ja esiintymiseen. Ensimmäisien ohjaustuokioiden vetäminen jännitti, mutta siitä pääsi nopeasti yli kun ohjausta pääsi jatkuvasti harjoittelemaan ja Ink-tiimin porukka tuli tutuksi.

Vaikka joskus ohjaustiimin ohjaukset ei välttämättä mennet kuin ”strömsössä”, siitä ei tarvinnut liikaa stressata koska tiesi, että kukaan ei tuomitse ja jatkossa tietää sitten hieman paremmin. Uskon että ei pelkästään ohjaustiimissä, vaan jokaisessa tiimissä oppii uusia asioita. Mediatiimissä voi oppia vaikkapa kuvankäsittelystä ja pelitiimissä pelien tekemisestä. Jokaiselle löytyy Ink-tiimistä jotakin ja itselleni ohjaustiimi oli se oikea valinta tavoitteideni edistämiseksi.

Haluan vielä korostaa sitä, miten hyvä työilmapiiri toimistolla oli. Jokainen valmentajista
tiimiläisiin oli aina valmis auttamaan ja tsemppaamaan ja jokaisen välinen vuorovaikutus oli hyvin positiivista. Työympäristö joka tuntuu turvalliselta, tutulta ja syrjintävapaalta on
paras paikka oppia uusia asioita ja ennen kaikkea saada uusia tuttavuuksia. Huomasin, miten paljon positiivinen työilmapiiri kannustaa, motivoi ja edistää oppimista ja sitä mielestäni Music Against Drugs on.

Kokemukseni Ink-tiimistä on täynnä hyviä muistoja, joita tulen muistamaan vielä pitkän ajan. Se, miten mahtavaa porukkaa Ink-tiimissä oli ja miten hauskaa meillä oli läpi tiimijakson tekee siitä koko kesän kohokohdan. Koen, että Ink-tiimiin lähteminen on mitä loistavin tapa kenelle tahansa nuorelle saada työkokemusta, suuntaa uralle tai opinnoille sekä saada uusia tuttavuuksia. Tiimijakson ansiosta olen hieman kokeneempi terveys- ja sosiaalialan järjestötyössä ja muutamaa hyvää ystävää rikkaampi. Kiitos jokaiselle yhdistyksen työntekijälle ja kesän Ink-tiimiläisille!

Kirjoittanut: Pasa Göy