Liikuntahaaste aktivoi nuoria aikuisia

Digi-inkin liikuntahaasteesta hienoja tuloksia

Digi-Inkin liikuntahaasteeseen osallistunut jo kymmeniä nuoria, joiden elämässä liikunta oli varsin pienessä roolissa ennen haastetta. Osallistujista valtaosa (80 %) kertoi liikkuvansa alle tunnin verran viikossa.
Haasteella pyritään tavoittamaan ja motivoimaan  ennen kaikkea liikuntaharrastusta aloittelevia nuoria aikuisia, joiden liikkuminen on vähentynyt esimerkiksi vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi.

Nuoret liikkuvat haasteen aikana omaehtoisesti yksin tai ystävän kanssa. Liikuntasuoritteista tehdään merkintöjä liikuntapassiin.
“Kun on ottanut haasteen vastaan ja joku oikeasti seuraa sen täyttymistä kanssasi, motivoi se ihan toisella tavalla liikkumaan kuin jos liikkuisit yksin”, Digi-Inkiä vetävä Eerik Niemelä kertoo.

Haaste nosti kaikkien osallistujien motivaatiota. Alle 60 minuuttia liikkuvien viikoittainen liikunnan määrä kolminkertaistui haasteen aikana. Liikunnan lisääminen oli omiaan myös lisäämään muita terveellisiä elämäntapoja.
“Todella moni kertoi, että liikunnan myötä tuli myös ajatus ruokavalion ja -tottumuksien muuttamisesta terveellisemmäksi. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi herkkujen karsimista, terveellisten ruoka-aineiden lisäämistä aterialle ja annoskokoon pienentämistä.”

Haasteen tavoitteena on ennen kaikkea parempi olo liikunnan kautta. Osallistujista 70 prosenttia kokikin itsensä energisemmäksi haasteen ansiosta ja kertoi jatkavansa liikkumista tulevaisuudessakin.