Music Against Drugs ry siirtyi etätyöskentelyyn

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä tiedotti 27.11.2020 uusista rajoitteista, jotka vaikuttavat myös Music Against Drugs ry:n toimintaan.

Jyväskylässä yksityisiin tilaisuuksiin suositellaan enintään 10 hengen osallistujamäärää 15.1.2021 asti. Kaupunki pyytää lisäksi käyttämään tarkkaa harkintaa siinä, onko pienempiäkään kokoontumisia syytä nyt järjestää. Kaupunki suosittelee myös, että korkeakouluissa ja toisen asteen opetuksessa siirrytään kokonaisuudessaan etäopetukseen 30.11.–13.12.2020 väliseksi ajaksi.

Näiden suositusten valossa Music Against Drugsin kohtaava toimintaa siirtyy etätoteutukseen 30.11.2020 alkaen ainakin 13.12.2020 saakka.

INK-tiimit kokoontuvat nyt etänä – Samoin vapaaehtoisnuorten Olohuone-iltamat, lautapeliryhmät, digipakohuonesuunnittelu ja uuden Ilo auttaa -hankkeen pelitoiminta. Etäosallistumismahdollisuuksia tullaan kuitenkin kartoittamaan jatkuvasti ja muutoksista ilmoitetaan asianomaisille, yhdistyksen somekanaville ja verkkosivuilla. Työntekijöiden osalta vahva etätyösuositus jatkuu yhdistyksessä edelleen.

Tilanne ei ole Music Against Drugsin toiminnalle täysin uusi, sillä yhdistyksen päihdekasvatuskokonaisuudet on toteutettu koko syksyn ajan etäyhteyksin. INK-tiimit puolestaan ovat kokoontuneet syksyn ajan hybridi-muodoissa ja keväältä saatiin kokemusta myös tiimien kokonaisvaltaisesta etätoteutuksesta.