Music Against Drugs ry:ssä noudatetaan maskisuositusta

Music Against Drugs RY:ssä on palattu varovasti livekohtaamisten aikaan. Näin syyskuussa käynnistynyt INK-tiimi toimii taas Matarankadulla, samoin vapaaehtoisten Olohuone-illat. Olemme kuitenkin ottaneet perjantaina 25.9.2020 käyttöön THL:n kasvomaskisuositukset.

Kasvomaskia tulee nyt käyttää Music Against Drugs ry:n toimistolla aina yleisissä tiloissa (kuten käytävät, olohuone, keittiö) sekä silloin kun toimistolla ollaan toisen henkilön kanssa samassa huoneessa. Jos henkilö työskentelee yksin huoneessaan ei kasvomaksia tarvitse käyttää.

INK-tiimiläiset ja Music Against Drugs ry:n vapaaehtoistoimintaan osallistuvat saavat veloituksetta maskit käyttöönsä toimistolla olon ajaksi. Kertakäyttöisiä kasvomaskeja on saatavilla toimiston sisääntulon yhteydessä. Kasvomaskipisteeltä löytyvät ohjeet kasvomaskin pukemista varten. Kasvomaski on kertakäyttöinen ja yhtä maskia voi pitää korkeintaan neljä tuntia. 

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai henkilöllä on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Jokainen terveydellisiin syihin perustuva maskin käyttämättömyys käsitellään hallintopäällikkö Juho-Heikki Korhosen kanssa erikseen ja ratkaistaan tapauskohtaisesti. Osallistuminen yhdistyksen toimintaan pyritään toteuttamaan rajoituksista huolimatta.

Turvallisuus on meille tärkeää ja haluamme olla osaltamme estämässä viiruksen leviämisen. Music Against Drugsin tiloissa on huomioita myös mm. kulkusuunnat, henkilömäärät huoneissa ja tilojen toistuva tuuletus palaverien jälkeen. Korostamme toiminnassamme turvaetäisyyksien noudattamista ja käsien pesua. Sairaana paikan päälle ei saa tulla.

Yhdistyksen työntekijöillä on voimassa etätyösuositus silloin kuin läsnäolo Matarankadun tiloissa ei ole välttämätöntä.

Turvallisuusohjeita päivitetään tilanteen kehittymisen myötä.