Up With People 27.11.2016

Lunta on alkanut sataa taas ja sitä tulee oikein pyryttämällä. Sunnuntaiaamu ja saat nukkua pitkään. Ai niin, parin tunnin päästä pitää lähteä katsomaan musikaalia! Vai pitäisikö jäädä sängyn pohjalle rentoutumaan? Alkuodotukset musikaaliin eivät olleet kummoiset, ehkä meihin suomalaisiin ei välttämättä pure superoptimistisuus ja teemana maailman pelastaminen. Mutta itsekin musikaalisena ihmisenä olen aina kiinnostunut mahdollisuudesta päästä seuraamaan livemusiikkia.

Musikaali on Paviljongin auditoriossa ja väkeä on paljon: kouluikäisiä lapsia, nuoria, sekä työikäisiä. Vastaanotto on hieno, musikaalin näyttelijät ottavat katsojat vastaan jo heti aulassa ja tunnelma on kansainvälinen. Meitä Music Against Drugs ry:stä ja Ink-tiimistä kiva porukka ja viemmekin melkein koko rivin auditorion reunassa.

Heti se alkaa, nimittäin iloinen musiikki, laulu ja mukaansatempaavuus. Voiko tähän asennoitua? Maailmassa kuohuu, terrori-iskut muistuttavat itsestään viikoittain, politiikkaa kyseenalaistetaan ja ulkona todellakin on kylmä ja tuulista. Ilman alkulämmittelyä pitäisi heti osata olla iloinen! Musikaali kertoo Up with Peoplen historiasta aina 60-luvulta nykypäivään asti ja juoni alkaa rakentua mukavasti laulu toisensa jälkeen.

Kaikki esiintyjät ovat nuoria, samanikäisiä kuin minä. Laulut on englanniksi, näyttelijät ovat todella kansainvälisiä ympäri maailmaa, suurin osa Yhdysvalloista. Porukkaan on saatu suomalainen Roosa Rovaniemeltä, joka juontaa osioita suomeksi. Eri vuosikymmenet kerrotaan hienosti! Ajankohtaisten asioiden ympärille kootaan vuosikymmenten tunnetuimpia lauluja, joista on tehty älyttömän hyviä versioita! Miten nämä nuoret ovatkaan näin lahjakkaita? Milloin he ovat pystyneet harjoittelemaan? Paljon iloisia lauluja, mutta kurkistus myös ei niin iloisiin tapahtumiin nykypäivänä ja halutaan muistaa pakolaisia, sekä väkivallan uhreja.

Nuorten joukossa on superlahjakkuuksia! Hienoa tanssikoreografiaa, lava on usein täynnä ihmisiä ja kaikki osaavat laulaa upeasti. Bändi osaa soittaa joka laulun, joita oli muuten kymmeniä. Lopuksi tulee Apulantaa, mitä ihmettä! Yhdysvaltalainen laulaja osaa suomalaiset sanat ulkoa ja muut laulavat mukana. Mahtavaa!

Kyllähän tuosta jäi hyvä mieli. Aika hienoa, että innostaminen maailmanrauhan puolustamiseen voidaan tehdä musiikin ja tanssin keinoin. Lisää tällaista, suosittelen kaikille! Suomalaiselle mielelle tekee hyvää hypätä välillä iloisten laulujen maailmaan. Up with People rekryää parhaillaan myös uusia nuoria porukkaansa.

Kiitos Jyväskylän Energia lipuista!

– Lotta